Merhaba arkadaşlar Adana’da hemen hemen her işlek caddede bir kebapçı bulabilirsiniz. Bu tezgahlarda yapılan salatalar meşhur ve çok lezzetli.Bugün sizlerle salata tarifini paylaşmak istiyorum.
Bütün eşyalarımı yıkayıp temizleyelim.
Soğanı ve biberi ikiye bölün ve yarım ayda serpin.
Domatesleri iri küpler halinde kesip yapraklarını ince ince doğrayalım, hepsini bir karıştırma kabına alalım, sumakları oraya atalım, havasını elimizle bırakalım ve kırmadan sadece ayırarak karıştıralım.
Daha sonra pürüzsüz hale getirmek için sos malzemelerini ekleyip bir veya iki kez karıştırıp bir tabağa alıp sunuma hazırlayalım.
Bu salataya sos malzemeleri yerine tuz ve sumak da katabilir, kebap dürümlerinde veya kebabın açılmasında altlık olarak kullanabilirsiniz. Yani bu salatayı servis tabağına yayıp önceden yaptığınız tavuk ya da et kebabını koyarsanız ortaya güzel bir sunum masası çıkar.
Deneyecek olanlara bol şans
.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]