Nefis Kakaolu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
TEMELLER: Söylemeliyim ki bu verdiğim ölçülerde yapıldığında bir tabağa koyup buzdolabına koyduğunuzda jole gibi tabak şeklini alan bir puding elde edeceksiniz (resimde görüldüğü gibi) ). Koyu sevmiyorsanız tarifteki nişasta miktarını bir çay kaşığı kadar azaltın. Alternatif olarak verdiğim ölçülere göre nişasta kullanmayınız; 4 su bardağı yerine 3,5 su bardağı süt kullanırsanız daha fazla su alırsınız ama kıvamı olmaz. Boyutta denedim ve sonuç çok iyi oldu.
İlk olarak derin bir tavayı ocağa koymadan tezgahın üzerine alıyoruz. İçine süt ve şekeri koyup ikisini şeker iyice eriyene kadar karıştırıyoruz.
Katı malzemeleri başka bir kapta veya süzgeçte karıştırıp ona göre ekleyeceğiz.
Un, kakao, nişasta, tuz ve vanilyayı bir karışıma eleyip sütlü karışıma ekleyip topak kalmayacak şekilde güzelce çırpıyoruz.
Karışım homojen bir kıvama geldikten sonra tenceremizi ocağa alıp altını orta ateşten biraz fazla yanacak şekilde açıyoruz. (Bu noktada dibe yapışmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor çünkü çok hızlı bir şekilde dibe yapışacaktır, dikkatli olun!).
Kıvam almaya başlayınca yani muhallebi kaynamaya başlamadan ateşi biraz azaltıyoruz.
Puding kaynamaya başlayınca altını kısıp sürekli ve hızlı karıştırarak pişiriyoruz.
Piştikten sonra ocağı kapatıp üzerine bir tatlı kaşığı tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. Tereyağı isteğe bağlıdır ancak pudinge tatlı ve hafif bir tat verir.
Son olarak bölüştürün ve kaseye boşaltıp üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Ben beyaz çikolata kullandım ama bunu muhallebi piştikten sonra yaptım yoksa çikolata muhallebinin sıcaklığıyla muhallebinin üzerinde erirdi. Hindistan cevizi, ceviz veya fındık bunun için harikadır.
Sıcakken dolaba koyuyoruz ve dolapta en az 3-4 saat, bir gece en iyisi bekletip servis ediyoruz.
Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun.
Nefis Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi için Sahne Resimleri Yapımı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]