Nefis Volkan Kurabiye Tarifi – Benim Tatlı İkramlarım

Yanardağ Kurabiyesinin lezzetli tarifi için margarin, yumurta ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Ardından unu ekleyip yoğurun.

Ellere yapışmayan ve kulak bağlantısı olan bir haç alalım. Hamurdan fındık parçaları alıp elimizle saralım, bıçakla pizza gibi kesimler yapalım (kesikler derin olmamalı)

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyeler soğuyana kadar bir kenarda bekletin.

Keklerin kalan kısımlarını servis anında üzerine çikolata sosu dökerek şeritler halinde servis edelim.

Arkadaşlar buradaki tek püf noktası etrafını yaptığımız kekleri bıçakla bastırırken dikkatli olmak. Keki ortadan ikiye böldüğünüzde kurabiye pişerken kabartma tozunun etkisiyle genişledikçe çatlaklar daha çok açılır ve şekli bozulur. Yuvarlak kekler yaptıktan sonra kırmak için bastırmayın, yuvarlak olduklarında atın yaraları bıçakla bastırıldığında kurabiye yayılır ve piştiğinde tüm şeklini alır.

Eğlenceli Volkan Kurabiyeleri hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın