Patatesli börek ile basma böreği malzemeleri
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 anlık sanal paket
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (bir sarısında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4.5-5 su bardağı un
içeri;
- 4 patates
- 1 demet maydanoz
- Kitaplar 1 tam bir
üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Susam
Bir puf tarifi olarak patates basmalı turta nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba alıp çırpın. Yağ ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un ve tuzu eleyerek ekleyin. Hamuru önce bir kaşıkla yoğurun, ardından elinizle yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edildiğinde yumuşak tereyağı ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir.
- Tereyağını hamurla birleşene kadar yoğurun. Örtün ve 30 dakika bekletin. Patatesleri içinde haşlayın. Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ekleyin ve karıştırın.
- Mayalanan hamuru tezgahta iki dakika yoğurun. 2 bezeye ayrılarak top haline getirilir. Kaplıdır. 10 dakika daha mayalandırın. Bezeler ayrı ayrı yoğrulur, önce elle preslenir, sonra un serpilmiş masanın üzerinde yuvarlanır.
- İçine patatesleri serpin. Uçtan bükerek sarılır. Rulo 2-3 parmak genişliğinde kesilir.
- Kesimin kesik kenarı düzleştirilir ve iç kısmı yukarı bakacak şekilde serilir. Avuç içi ile bastırılarak yuvarlak bir şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Tüm hamur çeşitlerine aynı işlem uygulanır. Örtün ve 10 dakika daha bırakın. Fermantasyondan sonra süt ve yumurta sarısı karışımı yerleştirilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Patatesli Basma böreği, resimli tarif gibi
Patlıcan gibi patatesli Basma böreği ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]