Kırmızı fasulye magnezyum, protein, sodyum, kalsiyum, demir A, B12, C, D vitamini, potasyum başta olmak üzere yaşlanmayı önleyen ve ciltteki yaralara ve sivilcelere iyi gelen antioksidan bileşenler içerir.
Genellikle çorba olarak yenir. Ayrıca çeşitli şekillerde ek olarak tercih edilmektedir.
Çay saatlerinin gözdesi olan haşlama et resmi ile sofraları şölene çevirir.
Mercimekleri yıkayıp bir saat kadar ıslatırsanız şişecek ve tadı daha güzel olacaktır.
2 su bardağı kırmızı mercimek için 5 su bardağı su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ocağı kapatın ve 2 su bardağı iyi bulguru ekleyin.
Tuz döküyoruz, karıştırıyoruz, kapağı kapatıyoruz ve şişmesine izin veriyoruz.
Bu arada bir tavada zeytinyağı ile soğanı kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve salçayı bir veya iki dakika pişirin. Biberle karıştırılmış domates salçası kullanabilirsiniz. Pişen karışımı domates ve soğan ile mercimek ve bulgur ile karıştırıyoruz.
Yarım limonun suyunu sıkın ve ekleyin.
Kırmızı biber, isot, karabiber, kimyonu ekleyip karıştırıyoruz. Maydanoz ve taze soğanın yeşil yapraklarını ince ince doğrayın ve ekleyin.
Elimiz dokunursa, sıcak değilse birleşene kadar ovuyoruz.
Elimizle bir parça koparıp sıkarak parmak köfte yapıyoruz. Marul yaprakları ile servis ediyoruz.
Köfteyi marulu sarmak isteyenler limon ve limon suyu da sıkabilir.
Mercimek eti hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]