Azerbaycan Mutfağından Külçe Tarifi,
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım bu sebeple tüm malzemeler iyice karıştırılıp test edilir.
6 bezeye eşit şekilde paylaştırın 15-20 dk. Bu arada ortadaki yağ karışımını hazırlayalım. Tereyağı biraz eritilir ve üzerine durulanmış tereyağı ve baharatlar eklenir. Öncelikle iç harcımızı dökelim ve bezeleri aralarına hazırladığımız baharatlarla teker teker yayalım.
Ben 4 parça kestim siz isterseniz 6 parçayı daha küçük kesebilirsiniz.
Üzerini örtüp biraz bekleyip çok ince olmayacak şekilde açıp fırın tepsisine yerleştirelim.
Berrak yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı ile yıkayalım, dilerseniz çörek otu veya susam serpelim. Hadi pişirelim.
Külçemiz hazır!
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]