Anep’in Malhuta yemeklerini yaparken az miktarda tarhun tatlandırıcı olarak kullanılır. İsteğe bağlı olarak taze sarımsak eklenir.
Anep Tarzı Mercimek Köfte Tarifi İçin,
2 su bardağı mercimek ve 2,5 su bardağı suyu ocağa alıyoruz.
Açtıktan sonra biraz suyu çıkınca 1,5 su bardağı bulguru ilave ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun yumuşaması için 10 dakika bekleyin.
1 orta boy doğranmış soğan ve 4 diş sarımsağı 1,5 su bardağı zeytinyağında kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı kırmızı biberi ekleyip biber kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.
Salçadan sonra sos karışımına 1 yemek kaşığı tarhun otu ekliyoruz.
Sosumuzu köftelerin üzerine döküp ovuyoruz.
Yarım demet maydanoz, yeşil soğan ve taze naneyi ince ince serpin, köftelere ilave edin ve tekrar yoğurun.
Not: Biber salçası gibi ev yapımı salça kullanıyorsanız bir yemek kaşığı salça kullanalım.
Fıstıklı Mercimek Köfteler hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]