Mercimek Topları (Fıstık Tipi) – Tatlılarım

Anep’in Malhuta yemeklerini yaparken az miktarda tarhun tatlandırıcı olarak kullanılır. İsteğe bağlı olarak taze sarımsak eklenir.

Anep Tarzı Mercimek Köfte Tarifi İçin,

2 su bardağı mercimek ve 2,5 su bardağı suyu ocağa alıyoruz.

Açtıktan sonra biraz suyu çıkınca 1,5 su bardağı bulguru ilave ediyoruz.

Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun yumuşaması için 10 dakika bekleyin.

1 orta boy doğranmış soğan ve 4 diş sarımsağı 1,5 su bardağı zeytinyağında kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı kırmızı biberi ekleyip biber kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.

2 yemek kaşığı tatlı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.

Salçadan sonra sos karışımına 1 yemek kaşığı tarhun otu ekliyoruz.

Sosumuzu köftelerin üzerine döküp ovuyoruz.

Yarım demet maydanoz, yeşil soğan ve taze naneyi ince ince serpin, köftelere ilave edin ve tekrar yoğurun.

Not: Biber salçası gibi ev yapımı salça kullanıyorsanız bir yemek kaşığı salça kullanalım.

Fıstıklı Mercimek Köfteler hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın