Zülbiye yemek semti Konya yakınlarında arkadaşlar.
Zülbiye Yemeği tarifine önce nohutları birkaç kez süzerek başlayın. Bezelyeleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Tavuk haşlanıp çok ezilmemeli ya da az haşlanmamalı ve çiğ bırakılmamalıdır çünkü bu önemli bir detaydır.
Diğer yandan yemeği yapacağınız tencereye eti koyalım ve orta ateşte kavurmaya başlayalım. Et suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Etler pişince üzerine iki bardak su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Bu yemeğin başında bolca arpacık kullanılır ve soğan kesilmez ama ben soğanı eşim için yarım ayda kestim.
Pişen etlerin üzerine soğanları ekleyip ara ara karıştırarak soğanları yumuşatalım. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Et pişince bezelyeler de pişirilir.
Düdüklü tencerenin havasını çıkaralım, bezelyeleri bir tavaya alıp, kırmadan güzelce karıştıralım. Yemeğe su ekleyin ve pişmeye bırakın.
Baharat ve tuz ekleyerek karıştırıp bir kez kaynatın ve yemeği ocaktan alın.
Elinizin altında önceden pişirilmiş bezelye ve pişmiş et varsa, sadece kavurma yöntemlerini kullanarak yarım saatten daha kısa bir sürede sofraya yemek getirebilirsiniz.
Zülbiye Yemekleri servise hazır, deneyenlerin iştahı kabarıyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]