Biber Turşusu ve Biber Turşusu Yapımı – Tariflerim

Kıymalı Biber Karışımı yapmak için önce biberlerin başları ayıklanır, içleri ayıklanır ve yıkanır.

İç harcını ister pişirerek isterseniz çiğ olarak yapabilirsiniz. çiğ yapıyorum.

Karıştırma kabında tarif edilen malzemeleri alıp karıştırıyorum, boşalttığım biberleri ağızda biraz boşluk kalacak şekilde dolduruyorum.

Üzerine domates veya biberlerin başlarını kapatıp tencereye koyuyorum.

Sos için salçayı sıcak su ile sulandırıp malzemelerin üzerine döküyorum.

Malzemelerin yarısını kaplayacak kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişene kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişiriyorum.

Tuzlu Biber ve Kıyılmış Biber hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın