Lezzetli, bir pastanede olandan farklı değil, tavsiye ederim, denemelisiniz, muhteşem.
Zeytinli Ezme Tarifi için önce ılık su, süt, şeker ve mayayı koyup 5-10 dakika bekletin.
Un dışındaki malzemeleri ekleyin, yoğurun, ele yapışan bir hamur yapın, buzdolabı poşetiyle örtün, sarın ve mayalanmaya bırakın.
Daha sonra elinizi yağa batırın ve bezeyi elinizle açın.
Zeytin ezmesini ekleyin, ovalayın ve hamuru açık bir şekilde katlayın.
Bir yemek kaşığı pekmezi ve bir yemek kaşığı sütü yumurta sarısına karıştırın.
200 dc önceden ısıtılmış fırında pişirin
Zeytin kabuğu rendesi ile açıp servise hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]