Çıtır Etli Turta Tarifi
Misafirlerinizin, çocuklarınızın ve aile fertlerinizin çok seveceği ve tekrar tekrar isteyeceği lezzetli, lezzetli ve lezzetli pastalar yapacağız. Bu ekmek günlerinizin, 5 çayınızın, kahvaltınızın ve çocuklarınızın beslenmesinin vazgeçilmezi olacak. Ayrıca bu tarif mayasız.
Oda sıcaklığındaki tereyağlı margarin karışımını, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazını geniş bir kaba alıp yoğurt, yağ, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Unu yoğurup azar azar ekleyerek kulak gibi bir hamur elde edelim.
Mandalina parçalarını kıralım, saralım ve içine peynirli muhallebiyi koyup istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısını koyup susam serpelim ve 175-180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 👌🤗
Etli Pasta hazır.
Yemek yemek ister ☕☕
Mayasız, Yayılmış Peynirli Çıtır Börek Tarifi için İpuçları ve Püf Noktaları:
Ezilmiş çörek yapmanın ilk kuralı, tüm malzemelerin sıcak olmasıdır.
Kek yaparken unutmamamız gereken bir diğer önemli nokta; Un, kabartma tozu gibi şeyleri eleyerek ekleyin
Ağızda yayılan hamur işi hamur yumuşak ve kulağa hoş gelmelidir.
Fırına koymadan önce yağlı kağıt kullanırsanız pişerken peynir çıkması gibi sorunları çözmüş olursunuz.
Bu tarifte kesimi veren malzeme sirkedir. Sirke hamurumuzu parlak ve parlak yapar.
Peynir yerine zeytin, kıyma, patates gibi malzemeleri kullanabilir, dilerseniz aromaları tercih edebilirsiniz.
Tarifimizde maya olmadığı için mayalı ürünlere ilgi duyanların, örneğin mayasız kek arayanların, kabartma tozu ve yoğurtla yapılan kekleri sevenlerin çok beğeneceği bir tariftir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]