Çilekli Jöle İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli Jöleli İrmik Tatlısı tarifi için önce 2,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynatalım. Kaynattıktan sonra çilekli jöleyi suya dökelim ve karıştıralım. O halde kalıbımızı suda çalıştıralım ve bu kalıba çilekli bitkisel yağ dökelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.

Süt, irmik ve şekeri derin bir tavada karıştırın, kaynayana kadar sürekli karıştırın ama vanilya ve tereyağını eklemeyin, en son ekleyeceğiz. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Pudingin irmik kısmı oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine çilekli jöleyi yayalım ve tekrar buzdolabına kaldıralım.

1 gece önceden yaparsanız güzel sonuç alırsınız, kalıptan kolayca çıkar.

Kalıptan ters çevirerek dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Kalıbı çıkarmakta zorlananlar için dediğimi yapıp kalıbın içine streç film koyabilirsiniz.

Deneyen herkese bol şans

Çilekli Jöle İrmik Tatlısı Tarifi Bölümünün Yapılışı Fotoğraflar:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın