Sokak Tarzı Nohut Lezzetimiz

Yöresel Sokak Lezzetli Nohut Dürüm tarifimiz için nohutları bir gece önceden yıkayıp suda bekletelim. Ertesi gün şişmiş bezelyeleri tekrar yıkayıp tencereye alıp kemikli etlerimizi ilave ediyoruz. Bezelyelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşteki ocağa alalım. Kısık ateşte pişirelim. Tencerenin düdüğü duyulunca yarım saat daha pişirmeye devam edelim. Bu yemeği bir hevesle yapmaya karar verirseniz, tavuğu marine etmediğiniz için pişirme süresi daha uzun olacaktır.

Tencerenin içindeki hava boşalınca bezelyelerin suyunu süzüp eti bir kenara koyalım dilerseniz ondan yemek veya çorba da yapabilirsiniz. Ezilmiş bezelyeyi atın. Biraz topaklı olmayacak olsa da hamur haline getirmenize gerek yok. Yağı tavaya koyun. Kızgın yağa salçayı ilave edin ve kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte kızartın. Baharatları ekleyip karıştırın. Tavukları ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 5-6 dakika kavurun, kenara alın.

Salata için biber ve soğanı ince ince kıyın. Domatesleri küpler halinde kesin ve maydanozu doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp sumak ve tuzu ekleyip malzemeleri kırmadan karıştırın. İncil’i hazırlamaya başlayabiliriz

Lavaşı yağsız kızgın tavada pişirelim, kızarmış tavukları bir tarafına koyup her tarafına yayalım. Bezelyelerin üzerine salata miktarını koyup lavaşları yayıp rulo gibi saralım.

Vejetaryenler için mükemmel bir seçenek olan protein kaynağı, lezzetli bir şekilde servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın