Kirazlı pasta

Vişneli tart tarifi malzemeleri

hamur için

  • 150 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

dahili ücretler

  • 2 su bardağı kiraz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su
Kirazlı tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Normalde yapmam gereken dolgu bu ama ben vişnem olmadığı için vişne reçeli ile yaptım. 😇. Kirazları orta ateşte şekerle şeker karıştırarak kaynatın.
  2. Bardakta nişasta ve suyu iyice karıştırıp kirazlara yavaş yavaş ekleyip karıştırarak soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  4. Elma büyüklüğünde hamurdan bir parça alın.
  5. Onları bir dondurucu poşetine koyalım, havuç gibi gerelim ve dondurucuya bırakalım. (cildini kolaylaştırmak için).
  6. Kalan hamuru tart kalıbına yuvarlayalım. Hamurun her yerine çatalla delikler açın.
  7. Soğuyan iç harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. (Kiraz reçeli ile yapıyorsanız aynı yöntemi kullanıyoruz.)
  8. Buzlukta bıraktığımız hamuru alıp üzerine rendeleyelim.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.

(Ben pankek yaparken fırını böyle kullanıyorum. Normalde pankek yaparken yaptığınız gibi ayarlayın.)

(Ben bu tarifi tart kalıbım yokken turta harcında yapıyordum. Eğer kalıbınız yoksa harcımı kullanabilirsiniz.)

Kirazlı tart tarifi

Vişneli Tart yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın