Beşamel soslu mantarlı ıspanak graten malzemeleri
- 500 gram ıspanak
- 10 kültür mantarı
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- Sebze yağı
- 1 çay kaşığı kara biber gevreği
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Beşamel sos için
- 2 çay kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Bir çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Küçük hindistan cevizi, rendelenmiş
yukarı
- 1 su bardağı iri rendelenmiş çedar peyniri
Mantarlı beşamel soslu ıspanak graten tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patateslerin kabuklarını soyup yapraklarını ince ince doğrayın, tavaya sıvı yağı koyup iki tarafını da kızartmadan pişirin, ıspanağı güzelce yıkayıp kurulayın, 1 beyaz soğan, ince kıyılmış.
- Patatesleri kızarttığımız tavada 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı şeker ile kavrulur ve karamelize eklenir, mantarları ince ince doğrayıp ilave edin.
- 2 dakika kavurduktan sonra doğranmış ıspanakları ilave edin, kapağı kapatın ve ara sıra karıştırarak karıştırın.
- Soğuk süt yavaş ve hızlı bir şekilde karıştırılır ve topaklanmadan kaynatılır.
- Ispanağı bir havanla karıştırın, iki kez kaynatın ve fırın tepsisine dizilen patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, kapak açılır ve bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri eşit şekilde yayılır.
- 180 derecede 6-7 dakika kaşar eriyip kızarana kadar pişirin, fırın kapalı, gerisi 10 dakika.
- Sıcak, ılık veya soğuk et yemeklerinin yanında garnitür olarak veya sıcak meze olarak servis yapın. Ben de ana yemek olarak yiyorum.
Beşamel soslu mantarlı ıspanak graten
Beşamel soslu mantarlı ıspanakla ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]