Kurabiye Kek – Benim Tatlı İkramlarım

Önce kısa pastamızı yapın,

Sert tereyağını küpler halinde kesin ve pudra şekeri ve unu ekleyin ve karıştırın.

En son yumurtayı ekleyip sertleşmesini sağlayalım.

Kreması için kremayı kaynatın ve ocağı kapatın.

İçine çikolatayı koyup karıştıralım dolaba koyup bekleyelim (bir gece önceden yapıp dolapta bekletebilirsiniz)

Kısa sürede yaparsanız buzdolabına kaldıralım.

Buzdolabından çıkarıp suyunu süzdüğümüz labneyi koyup tekrar çırpalım.

Bir süre buzdolabına koyalım, çırpılmış kremayı üzerine çırpma teli ile dökelim.

Yağlı kağıttan kalp yumruk yapalım.

İki adet yağsız kağıt arasına bir top hamur alıp biraz açalım, kalıbı koyup keselim.

İkinci haç için de aynı şekli hazırlayalım.

170 derecede 12-15 dakika pişirelim (bizimki biraz kızarmıştı ☺)

Soğuyunca kremayı krema torbasına koyun ve kalbe sıkın.

Bir süre buzdolabına koyalım ve diğer kalbi kapatalım.

Kremayı tekrar sıkalım ve üzerini süsleyelim.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın