Ayva Reçeli Tarifi – Tatlılarım

✅ Ayva Reçeli tarifi için ayvalar soyulur ve doğranır. Yarım inç kalınlığında ve 2 cm genişliğinde kesin.

✅ Bu işlem devam ederken bir taraftan tohumlar toplanır.

✅ Ayvaları kestikten sonra bir kaseye alıp içine şeker döküp birkaç saat bekletin.

✅Şeker erimeye başlayınca tencereye alıp içine su dökün.

Son olarak ayva çekirdekleri dökülerek mayalanmaya bırakılır.

✅ İpucu: Ayva reçeli yaparken unutmayın, buradaki gibi rengi kırmızı yapmak için ayva çekirdeği kullanıyoruz. Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey çekirdeğidir.

✅ Reçel doruğa ulaşana kadar kaynatılır.

✅ Ocağı kapatın, limon suyu ve karanfil ekleyin, beş dakika kaynatın ve alın.

✅Soğumasını beklemeden kavanozları bölerler ve kapakları kapanır.

✅ Ayva Reçeli hazır.

✅Yemek yemeyi sever.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın