Bu tarifle pırasalı turta

Pırasalı turta tarifi malzemeleri

  • 4 yufka hamuru

sos için;

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta

iç malzeme için

  • 6-7 adet pırasa dalı (beyaz ve yeşil kısımları birlikte kullanılacak)
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için yeterli)

yukarı;

  • pirinç sosu
  • 1 yumurta
  • siyah kimyon (isteğe bağlı)
  • susam (isteğe bağlı)
Bu tarifle pırasalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak soğanları ve pırasaları küçük küçük doğrayalım.
  2. Yağı kızartma tavasına alın. Soğanları ve arpacıkları birlikte tavaya koyun.
  3. Kısık ateşte ara ara karıştırarak 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
  4. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ocaktan alın (arzuya göre baharatlar ekleyebilirsiniz) ve soğumaya bırakın.
  5. Un ve nişastayı suda karıştırın, yağı ekleyin, diğer sos malzemelerini ekleyin ve birlikte çırpın.
  6. Hamuru düz bir zemine koyalım. Üzerine bir kaşık yardımıyla sosu yayalım ve tamamen yıkayalım.
  7. Hazırladığımız pırasa harcını hamurun tamamına eşit olacak şekilde paylaşalım.
  8. Daha sonra iki parmağınızı yandan bükün ve hamuru rulo haline getirin.
  9. Ruloyu ikiye katlayıp tepsiye koyalım. Yufkamızı bu şekilde tamamlayalım.
  10. Kalan sosumuza bir yumurta kıralım ve çırpalım. Hamurlarımızın üzerine sosumuzu dökelim.
  11. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu koyabilirsiniz. bir kısmını koydum. Hiçbirini koymadım.
  12. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika altın rengi olana kadar pişirin. lezzetli arı balı 😋.

Bu tarifle fotoğraflı pırasalı pırasalı börek sevmeyen kalmayacak

Bu tarifle pırasa sevmeyen kalmayacak. “Pırasalı yumuşacık börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın