Palamut Kızartma Tarifi Malzemeler
- 2 palamut balığı
- 2 domates
- 1 soğan
- 5 ince yeşil veya Charleston biberi
- 1 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- zaatar
- kırmızı biber
- 1.5 çay kaşığı su
Palamut kavurma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle palamutumuzu güzelce temizleyelim. Kenarlardaki yumuşak ince noktalardan kurtulalım.
- Ben eldiven kullanmadım, siz isterseniz eldiven kullanabilirsiniz, temizlik yaparken kemiklerini kazıyalım.
- Sonra iyice yıkayın ve küpleri kesin, suyu boşaltmak için bir kevgir içine koyun.
- İnce doğranmış soğan ve biberi 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Domates salçasını ekleyip salçada soteleyin.
- Doğranmış domatesleri ekleyin, karıştırın ve domateslerin suyunu bırakana kadar kızartın, en son suyunu ekleyin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın.
- Palamutu yağlanmış balık kızartma tavasına dikkatlice yerleştirin ve altın kahverengi olana kadar pişirin. Bu arada, palamut karıştırma sırasında parçalanabilir, önemli değil, daldırma için bütün ekmek daha iyidir. .
- En az 10 dakika kavurduğunuz palamutun üzerine sosu ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyin. Tuz dikkatlice gitti, 1 buçuk çay kaşığı tuz attım. Kekik çok iyidir.
- Ardından ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın. kim yaparsa yapsın eline sağlık
Not: Yağ miktarını biraz daha arttırabilir ve daha lezzetli hale getirmek için tereyağı ekleyebilirsiniz.
palamut kavurma tarifi
Palamut Kavurma’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]