Palamut kavurma

Palamut Kızartma Tarifi Malzemeler

  • 2 palamut balığı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 5 ince yeşil veya Charleston biberi
  • 1 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • zaatar
  • kırmızı biber
  • 1.5 çay kaşığı su
Palamut kavurma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle palamutumuzu güzelce temizleyelim. Kenarlardaki yumuşak ince noktalardan kurtulalım.
  2. Ben eldiven kullanmadım, siz isterseniz eldiven kullanabilirsiniz, temizlik yaparken kemiklerini kazıyalım.
  3. Sonra iyice yıkayın ve küpleri kesin, suyu boşaltmak için bir kevgir içine koyun.
  4. İnce doğranmış soğan ve biberi 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Domates salçasını ekleyip salçada soteleyin.
  5. Doğranmış domatesleri ekleyin, karıştırın ve domateslerin suyunu bırakana kadar kızartın, en son suyunu ekleyin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın.
  6. Palamutu yağlanmış balık kızartma tavasına dikkatlice yerleştirin ve altın kahverengi olana kadar pişirin. Bu arada, palamut karıştırma sırasında parçalanabilir, önemli değil, daldırma için bütün ekmek daha iyidir. 😍.
  7. En az 10 dakika kavurduğunuz palamutun üzerine sosu ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyin. Tuz dikkatlice gitti, 1 buçuk çay kaşığı tuz attım. Kekik çok iyidir.
  8. Ardından ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın. kim yaparsa yapsın eline sağlık

Not: Yağ miktarını biraz daha arttırabilir ve daha lezzetli hale getirmek için tereyağı ekleyebilirsiniz.

palamut kavurma tarifi

Palamut Kavurma’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın