Merhabalar sizlerle ilk defa yaptığım ve herkesin çok sevdiği çok hafif ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum 👍
Şerbet-i Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce kekimizi yapalım, Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp şeker eriyene ve göz göze gelene kadar yedi veya sekiz dakika karıştırın.
Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu dökelim ve spatula ile son kez karıştıralım. Çamuru fırın tepsisine dökmeden önce her tarafına sıvı yağ sürelim.
Ben sıvı yağ kullandım siz isterseniz katı yağ da kullanabilirsiniz. Karışımı bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında ters çevirerek pişirin. Bu arada çok kabaran bir kek değil ama sünger kek gibi yumuşacık.
Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Sütü bir tencereye dökelim üzerine nişasta, un ve şekeri alıp karıştıralım ve ardından ocağa alalım. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim ve ocağı kapatalım. İçine vanilya ve tereyağını karıştırıp bir kenarda bekletin.
Keki ıslatmak için derin bir kaba bir su bardağı ılık süt ve şekeri dökelim, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kalan sütü dökelim ve karıştıralım.
Pişen keki fırından alıp hazırladığımız sütlü karışımı kaşık veya küçük bir kepçe yardımıyla üzerine dökelim.
Kek sütü çekene kadar on beş dakika beklemeliyiz. Suyun daha az ve daha tatlı olmasını istiyorsanız miktarı artırabilirsiniz. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine dökün ve spatula ile yayın.
Bu arada kremayı dökmeden önce karıştırdığınızdan emin olun çünkü krema beklerken çıkacaktır! Tuzu oda sıcaklığında bekletin ve soğuması için buzdolabında üç ila dört saat bekletin.
Tuzunu buzdolabından çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha hindistan cevizi serpip antep fıstığı ve kuru vişne ile süsledim 😋
Yemek yemeyi seviyorum ❤
Tuz yaparken;
Geleneksel bir su bardağı kullandım.
Ölçü olarak çay bardağı kullandım.
Bu tatlıyı fırın tepsisi olarak (28×28) payreks kalıbımı kullanarak hazırladım.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]