Pırasalı Çıtır Etli Börek

Merhaba, yapımı çok kolay kurabiye yapımı için harika bir tarif paylaşmak istiyorum 🙋 Şimdi ortasını sossuz yapabileceğiniz bu kurabiyeler çok lezzetli👌😋

Çıtır Etli Börek tarifine birkaç pırasa doğrayarak başlayalım. Bir tavaya sıvı yağı alıp eti suyunu çekene kadar kavuralım. Domatesi, baharatları ve tuzu ekleyip aroması çıkana kadar pişirelim. Son olarak pırasayı ekleyip karıştırın, yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Derin bir kaba sosun notalarını alıp iyice karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt koymayı unutmayın arkadaşlar ben unuttum kek kalıbına yapıştı :((

5 adet hamuru tezgahın üzerine koyalım, iç harcı uzun kısmına dökelim, rulo şeklinde saralım, istediğiniz büyüklükte keselim ve fırın tepsisine koyalım. Tepside kesme işlemini yaptım ama çok zorlandım karar sizin 🙂 Hamur dolumu bitene kadar aynı işlemi yapalım.

Hazırladığımız sosu tencerelerin üzerine dökelim ve buzdolabında bir saat bekletelim. Acelem olduğu için beklemeden pişirdim ve çok lezzetli oldu.

Son olarak yumurta sarısını kullanalım ve 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Çıtır Etli ve Pırasalı Turta servise hazır.

Eğlen eğlen

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın