Öncelikle yumurta, süt, sirke, tuz, yağ ve kabartma tozu bir karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
Daha sonra un yavaş yavaş eklenir.
Hamur kulak gibi yumuşak.
Pişmiş ekmek 12 mandalina toplarına bölünmüştür.
Bu bezelerin her biri bir tabak büyüklüğünde yuvarlanır ve bezeler için aynı yöntem uygulandıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ocağa alınır ve eritilir.
Büyük bir tabak ekmek alınır üzerine 1 yemek kaşığı eritilmiş yağ dökülür ve her tarafı elinizle dizilir.
Üzerine sarılan ikinci ekmek konur, üzerine eşit olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve her tarafına yayılır ve son hamur ilave edilir.
Bu sırada yağ eklenmez ve rulo yardımı ile biraz azaltılır ve ruloya sarılır, nokta yapılır.
Tüm parçalar için aynı yöntem kullanılır.
Düğümlenen ekmeklerin üzeri 15 dakika örtülür, bekleyin.
En düşük 4 katmer 12 bezeden gelir.
Hamur ile beklettiğimiz tezgahtan 2-3 cm alınır. Kalınlıkta açılmaya başlar.
Yağsız tavada iki tarafı da pişirilir.
Az yağlı Katmeriniz hazır, afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]