Hazır Kek – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar. Bu pastayı sürpriz misafirlerim için yaptım. Tabii ki zaten yakınlarda aletler yapmıştım ama yakınlarda olmayan aletler için başka yöntemler de yapılabilir. Dilerseniz yorum yaparak bana iletebilirsiniz.

Hazır Kek tarifi için öncelikle 180 derece ısıtılmış fırına iki yaprak milföy hamurunu koyup, altı ve üstü iyice eriyene ve kabarana kadar pişirelim. Pişen yufkaları fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Elimizdeki herhangi bir meyveyi küçük küpler halinde keselim ve pastamızı kesmeye hazırlayalım (hangi meyve olursa olsun, hangi meyveyi seviyorsanız o olur)

Diğer yandan dış kreması için kremayı dar bir kapta 3-4 dakika bekletin. Ardından çırpılmış kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar çırpın. Dilediğiniz türde yemek ekleyebilirsiniz (birkaç çeşit kırmızı yem kullandım, bu yüzden çok kırmızı olandan daha açık bir renk elde ettim). Dolabın buzdolabı kısmına kremayı koyalım.

Kreması için vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tavaya alın ve ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Pişirildiğinde ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırın ve ilk ısı çıkana kadar beş dakika bekletin. Kabuk kalmayacak şekilde karıştıralım (İç kreması için 5 su bardağı süt ile iki paket hazır puding hazırlanabilir veya işlenmiş krema kullanılabilir).

Bir kek ya da tencere ile aynı kalıba bir kek koyalım (ben tencerede yaptım 😉), sıcak muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve yayalım. Üzerine iri çikolata ve meyve çubukları serpelim ve üzerine çikolatalı meyveler olan muhallebi keki olacak şekilde tüm malzemeleri bitirelim.

Sadece kek üstte kalacak ve bu kek kekin tabanı olacak. (Pastayı bu şekilde bir gece bekletirseniz daha lezzetli olur). Servis tabağına ters çevirerek keki çıkaralım, soğuyan kremayı kekin üzerine yayın.

Pastayı elimizle ufalayalım ve pastanın içinden elimizle çıkaralım.

Üzerine çikolata sos ve ince meyve serperek pastamızı bitirelim.

Hazır Kek servise hazır.

Deneyenlere afiyet olsun, çok kolay.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın