Pide eti tarifinin üzerine; 1 su bardağı sıcak su, 1 kaşık şeker ve 1 mayayı hemen bekliyoruz.
1/2 çay kaşığı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve gerektiği kadar un ekleyin.
Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
İç mekan çamuru için; 1/2 kg. Etlerin altına 1 adet soğan, 1 adet domates, bir avuç maydanoz ve 2 adet yeşil biber serpin. 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, acı biber ve kekik ekleyin.
Hamurun üzerine un serpip kalıba döküyoruz.
220°C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz (8-9 adet)
Ev yapımı kıymalı pide hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]