Tüm yemeklerinizde kullanabileceğiniz akordeon domates yapıyoruz.
Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesiyoruz.
Domatesleri temiz ve kuru kavanozlara presleyerek koyuyoruz.
Üzerlerine bir tatlı kaşığı dekapaj tuzu koyuyoruz ve üzerlerini kullanılmamış yeni bir kapakla kapatıyoruz.
Düdüklü tencerenin altına temiz bir bez koyuyoruz
Kavanozların etrafına bir bez sarıp düdüklü tencereye koyuyoruz.
Kavanozların kapağının 2 parmak üstüne kadar su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü tencereden çıkan buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Dört saat soğuyana kadar kapağı açmıyoruz.
4 saat sonra kavanozları buzdolabından çıkarıyoruz.
Fırında kış için konserve domatesler hazır
Başvuru yapanlara hayırlı olsun
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]