Çok zor olan bu tarifi kaçırmayın börek severler.
3 Günlük Çıtır Peynirli Börek Tarifi için tüm tereyağını eritip tepsimizi güzelce yağlayarak keklerimizi hazırlamaya başlayalım.
Orada baklava hamurumuzu 2 tane açıyoruz. Hamurun üzerine sıvı yağ sürerek bir hamur daha açalım 2 ve üzerine sıvı yağ sürerek bu işlemi iki şekilde hamur 16’ya koyalım.
16 adet yufkayı yağladıktan sonra üzerine 1 adet normal yufkayı dinlendirelim. Tepsinin her tarafına rendelenmiş kaşar peynirini ve kaşar peynirini serpelim.
Peynir ve yağ bazlı 1 yufkayı yayalım ve tekrar 2 adet baklava yufkasının arasına tereyağını koyup 10 kat olacak şekilde yufkayı yerleştirelim.
Üzerine bolca tereyağ koyup kesip keki 200 derecelik fırına verelim ve altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Çıtır peynirli ekmeği dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]