Etli Börek Hamuru Tarifi Malzemeler 3
- 1 paket hazır pasta hamuru (3 adet)
- 250 gr dana kıyma
- 3 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
içindekiler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
3 etli börek hamuru tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iç harcı güzelce çırpalım.
- Daha sonra soğanları kavurmak için pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin, baharatları, tuzu ekleyip ocağı kapatın.
- Bir tart kalıbını yağlayalım, macun yapalım, kenarları borçlarımdan taşsın.
- Daha sonra yaş malzeme ve yufka ile iki kat açalım.
- Üzerine kıymanın yarısını ekleyelim aynı şekilde iki kez daha yapıp kalan kıymayı ilave edelim.
- Bir kat daha kaldıralım ve kenarlardan sarkan parçalardan üzerini kapatalım.
- Kesip 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirdiğimiz hamurun üzerine yumurta sarısını ve kalan ıslatma malzemesini dökelim.
Resimli 3 pasta tarifi ile etli börek
Yufkadan’dan 3 kıymalı börek ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]