Ispanaklı köfte, Türk mutfağının en az bilinen lezzetlerinden biridir. Hafif ve doyurucu ıspanak köftesi kırmızı et yemeyenlerin favorisidir.
Birçok köfte sebze kullanılarak hazırlanabilir. Kabak, patlıcan ve mercimek kullanılarak hazırlanan köfteler oldukça popülerdir. Ancak şimdi vereceğimiz tarif size diğer köfte tariflerini unutturacak. Hem ıspanak hem de bol peynir doyurucu olduğu kadar damakta harika lezzetler bırakıyor. Gelelim tarifimize…
Dersler
- 4 avuç ıspanak
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Kızartma için Malzemeler
- 2 yumurta akı
- Ekmek Kırıntıları / Ekmek Kırıntıları
- Sebze yağı
yapılışı
Öncelikle rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Ardından iri doğranmış ıspanakları ekleyin. Ispanak iyice kavrulduktan sonra baharatları ekleyip karıştırın. Ispanağı ocaktan almadan önce unu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir kaba aktarın ve karıştırarak soğutun.
Soğuyan ıspanağa yumurta ve peynir ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.