4 Kişilik Ekonomik San Sebastian Cheesecake

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle son günlerin popüler tatlısı olan san sebastian cheesecake tarifini paylaşmak istiyorum.

Kalıp olarak kullandığım payreks tencerenin yüksekliği 14 cm olup 1.5lt su alanlardandır.

4 kişilik San Sebastian Ceheesecake tarifi için yağlı kağıttan kalıbın boyutundan büyük kesip düzleştirelim ve kağıdı kalıba koyalım. Tabağın yüksek olması önemlidir, tuz piştiğinde çok yükselir ve kalıptan taşar. Kağıdı yerleştirdikten sonra tekrar yağlayalım. böylece kağıdı tuzdan ayırmak kolaydır.

Tatlıyı yapmaya başlamadan önce fırını 200 derecede açıp ısıtalım.

Beyaz peyniri bir kaşıkla dar ve büyük bir kaba koyalım (kutuyu direk dökerseniz peynir suyu hamurun kıvamını bozar), pürüzsüz hale gelene kadar bir dakika hızlıca durduralım. el çırpıcısı.

2 defada süt kremasını ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edelim.

Pudra şekerini süzgeçten eleyin ve 3-4 kez çırparak peynirli karışıma ekleyin. Ardından 1. yumurtayı kırın ve karışana kadar çırpın, ardından diğer yumurtayı kırın ve iyice çırpın. Son olarak unu ve vanilyayı 2-3 kez tekrar test edip işlemi bitirelim. (Hamurumu hazırlamak toplam 7 dakikamı aldı)

Hazırladığımız tuzlu hamuru hazırladığımız kalıba dökelim ve çok sıcak fırına verelim. Cheesecake kaynayıncaya kadar pişirelim. Pişirmeyi bitirdiğimizde tuzumuzun kıvamı da çalkalanmalı, yağ gibi çalkalanmalı, pişmiş ama pişmemiş derken pişirmeye devam etmeyin. Benim fırınımda 35 dakika piştikten sonra kontrollü pişirmeye dikkat edelim.

Pişmiş tuzu çalışmayan fırından çıkarmayalım, fırının kapağını biraz açalım ve tuzumuz ısınana kadar burada kalsın. O halde buzdolabına alıp mümkünse 3-4 saat 1 gece bekletelim.

Arkadaşlar san sebastian cehhesecake ile ilgili önereceğim çok şey var.

Hamurun kıvamı normal kek hamuru gibi sert, gözleme hamuru gibi cıvık olmalı.

Kullandığınız tüm aletler sıcak olmalıdır.

Peynir suyu süzülmelidir.

Eklediğiniz tüm kuru malzemeler kontrol edilmelidir.

Hamurda pürüz olmamalı bu yüzden çırpma işlemi çok önemli o yüzden malzemeleri bir kere değil 2-3 defa ekliyoruz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın