Abant Kebabı (İpuçlu)

Yemek kursları ile tanınan bolu ilimizin en iyi kebabıdır. Patlıcanları da kızartabilirsiniz, ancak uzmanlık alanı köz olmalarıdır. Kızarmış patlıcan yağsız hafiftir. Patlıcan yumurtası bu yemeği bir kebap ziyafetine dönüştürüyor çünkü her şeye uyuyor.

Patlıcanın sapını kısaltıyoruz ve oradaki yeşillikleri yıkıyoruz.

Kozmatikte veya ocakta ezmeden çıkaracak kadar ısıtıyoruz. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Kabuklarını saplarını çıkarmadan kurulayıp fırın tepsisine diziyoruz. Kızarmış et ve mantar yapıyoruz. Dana eti kullanıyorsanız, önceden pişirin. Kuzu eti çabuk piştiği için direkt kullanabilirsiniz.

Soğanları doğrayıp yağda kavurun. Dana eti ekliyoruz.

Eti suyunu çekip hafif kızarana kadar ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.

Yıkadığımız mantarları dörde bölüp ekliyoruz.

Çok fazla su bırakmamak için önce yüksek ateşte sonra orta ateşte mantarlar suyunu saldığında domates ve yeşil biberleri ekleyip pişiriyoruz. Tuz, karabiber ekleyin.

Patlıcanın ortasını açıp biraz bastırarak etleri sotelemek için yer açıyoruz. Ortasına but yapar gibi et sotesini koyuyoruz. Kalan sote suyunu patlıcanın etrafına döküyoruz.

Üzerlerine birer parça kaşar veya rendelenmiş peynir koyup 170°C fırında peynirler altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

İlk 15 dakika. Tencerede pişirirseniz patlıcan kurumadan pişirilir. Daha sonra kapağını açıp kaşar peyniri kızarana kadar 5 dakika pişirin. Uzun tut.

Yanında pilav ve tzatziki ile en iyi şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın