Merhaba arkadaşlar,
Bu günlerde sabahları patates kızartması ile veya yemeklerinizin yanında turşu olarak yiyebilirsiniz.
Denemek istersen, sana vereceğimi yapabilirsin. Bu yeterli. Tadına baktıktan sonra tekrar tekrar yapacağınıza eminim.
Tarife ile başlayalım.
İlk olarak buzdolabında kalan olgun domateslerden de yapabilirsiniz. Domatesler canlı olsa bile, onlarda sorun yok.
Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Kökünü keselim. Daha sonra ikiye ya da dörde bölüp rondelaya atacağız.
Rondo’ya daha yakından bakalım. Çok büyük olabilir.
Öyleyse kovaya dökelim. Daha sonra kırmızı biberin (ince ve uzun biber) sapını ayıralım, ardından burnu çıkaralım. Taze biberleri sevdiğim için küp şeklinde doğradım. İsterseniz siz de yapabilirsiniz. Sadece delikler açarak büyük biberler yapabilirsiniz.
Daha sonra biberleri domateslere ekleyin.
5-6 yaprak maydanoz serpin ve domateslere ekleyin.
1-2 diş sarımsağı ister rondoda ister elinizde doğrayalım ve domateslere ekleyelim.
Domateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (isterseniz sirke de kullanabilirsiniz) ekleyelim.
Yarım bardak çaya bir eksik bardak yani çeyrek çay kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
Tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
O halde bu malzemeleri bir kavanoza koyalım.
Serin bir yerde 1 2 gün bekleyelim, ara sıra kapağını açıp karıştıralım.
Biber sararmaya başlarsa buzdolabına koyalım ve bir süre orada olmasını bekleyelim. Hafta içinde olur. Domatesler çok büyük olduğu için çok geç olabilir.
Buzdolabında günde bir kez kapağını açıp karıştıralım ki çabuk pişsin. Bu çorba genellikle çok acıdır, acı sevenler daha çok biber kullanabilir. (Bu çok acıdır.) Daha az acı biber tercih edenler mümkün olduğu kadar az kullanabilirler. Robottan ayrılmak çok acı verici. Dilerseniz benim gibi serpebilirsiniz.
Robotta biber olsanız bile sıcak değilse biber ekleyebilirsiniz.
Tuzunuz yoksa biraz daha ekleyebilirsiniz. Genellikle çok ekşi değildir. Acılığını sirkeden alır.
Ama çok ekşi sevenler limon veya misket limonunun tuzunu sıkabilir.
Bu çorbaya su eklenmez. Domates suyu, sirke ve yağ yeterlidir.
Bir hafta sonra sıcak çorba servise hazır.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]