Acılı Turşu Tarifi için,
Öncelikle biberleri yıkayıp süzüp sapını temizleyelim.
Domateslerimizi robottan geçirelim ve büyük bir kaseye koyalım.
Biberlerimizi temizlediğimiz domatesin içine dökerek karıştıralım.
Sirke, şeker ve doğranmış sarımsak ekleyin.
Son olarak tuzumuzu ezip hafif hafif dökelim ki tuz birikmesin.
Turşularımızı domates suyu ile hazırlıyoruz.
Hazırladığımız tencerede bir gün bekleyip ara ara karıştıralım ki domateslerin asitlenmesi bitsin.
Bir gün sonra kapak ile ekran arasına 1 cm. Kavanozları boşluk kalmayacak şekilde dolduralım ve üzerlerine zeytinyağı döküp kavanozları kapatalım.
Serin bir yere koyalım.
Bulunduğunuz şehir sıcaksa on gün beklemeniz yeterlidir. Çok sıcak bir şehirde değilseniz üç hafta bekleyin ve keyfini çıkarın 🤗
Acı Turşu hazır.
Deneyecek olanlara bol şans 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]