Acı Vişneli Tart

Dilimlenmiş Kirazlı Tart Tarifi Malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)

kiraz sosu için

  • 2 su bardağı kiraz küp şeklinde kesilmiş
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Çıtır çıtır vişneli pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamuru için un dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru yaklaşık ½ cm kalınlığında iki yağlı kağıt arasında yuvarlayın ve bir kek kalıbına yerleştirin. Hamurun üzerine çatalla delikler açıyoruz. Kalan hamur için tekrar beze yapıp beklemeye bırakıyoruz.
  3. Vişne sosu için vişneleri ve şekeri küçük bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca biraz su içinde açtığımız nişastayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sos koyulaşınca bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
  4. Sos ısındığında hamurun üzerine dökün ve ovalayın. Son olarak yağlanmış iki tabaka arasında kalan hamuru varsa üst kısmı için aynı şekilde hamur şeritlerini keserek veya hamuru dondurup rendeleyerek açıyoruz.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

kirazlı turta tarifi kiraz bakımı

Kıyir Kıyı Vişneli Turta (Tart) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın