Acil Misafirler İçin Buzdolabında Hamur İşlerinin Hazırlanması

Patatesleri soyup yıkayalım, ikiye üçe keselim, bir tencereye koyalım, su dökelim ve kaynatalım.

👉 Patatesleri pişirdiğimde kullanışlı ve kolay olduğu için bu şekilde haşlıyorum.

Bu sırada soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım, salçayı ekleyip biraz kavuralım, ardından ocağı kapatalım.

Patatesleri derin bir kaba koyalım, üzerine domatesli karışımı dökelim, tuzu ekleyip çatalla ezelim ve soğumaya bırakalım.

Hamuru üç eşit üçgen olacak şekilde keselim.

Yağ ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın ilk hamurunun üzerine yayın.

Kenarlarına çamur koyup kenarını katlayıp rulo şeklinde saralım.

👉Bu eşyaları başka eşyalarla da yapabilirsiniz.

👉Üç yufkayı çiçek gibi diğerlerini rulo şeklinde sardım.

Aynı işlemi hamur ve çamur bitene kadar yapabilir, hepsini buzluk torbasına koyduktan sonra buzluğa atabilirsiniz.

Pişirme işlemi için;

👉 Fırında yaparsanız hamurları erimesini beklemeden fırın tepsisine dizebilir, üzerini yumurta ile sürerseniz sıcak fırında pişirebilirsiniz.

👉Tencerede yaparsanız soğuduktan sonra çok kızgın yağ sürerek kızartabilirsiniz.

👉 Hepsini gül böreği gibi yaparsanız fırında pişirmeniz gerekir.

Yapabilenlere bol şans 🙋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın