açılış tarifi


Açılış tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 5 su bardağı un

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon
  • Susam

Açılış tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle geniş bir kaba un hariç tüm malzemelerimizi koyup güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hazırladığımız hamuru streç filme saralım ve yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölüp beze haline getirelim. Uygun bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayalım ve hazırladığımız bezeyi tepsiye koyalım.
  4. Fırça yardımıyla yağı beze uygulayalım ve 10 dakika bekletelim. Yağı koyduğumuz tezgahın üzerine bezeyi alıp ince bir macun haline gelene kadar elimizle bastırarak açalım.
  5. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getirelim ve katlayarak ağzının şeklini verelim.
  6. Hendeklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı fırça ile üzerlerine isteğe göre çörek otu veya susam serpelim.
  7. 190 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tarifi resimlerle açın

  • Açılış
  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

nişan çerezi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın