Adana usulü şalgam suyu tarifi

Adana usulü şalgam suyu tarifi arıyorsanız tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Şalgam suyu için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:

Dersler

  • 1 kilo siyah havuç
  • Yarım kırmızı acı biber
  • 1 turp turp veya yarım kırmızı pancar
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Köfte için 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 5 litrelik kavanoz
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • su içmeyin

Adana’da şalgam suyu tarifi nasıl yapılır?

  1. Bulguru temiz gazlı bezin içine koyarak sıkıca bağlayın.
  2. Öncelikle havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
  3. Havuçları ikiye bölün ve bir bardak sudan uzun olmasına dikkat ederek ince dilimler halinde kesin.
  4. Pancarları ince dilimler halinde kesin.
  5. Kavanozun üçte birini içme suyuyla doldurun.
  6. Suya kaya tuzu, acı biber, toz şeker, sarımsak ve limon tuzunu ekleyip karıştırın.
  7. Tülbentle bağladığınız bulguru suya atın ve üzerine doğranmış havuç ve şalgamı ekleyin.
  8. Kavanozun ağzını kapatın, birkaç günde bir kapağını açın, havayı alın ve tekrar kapatın.
  9. En az 25 gün boyunca karanlık bir ortamda saklayın. Yazın erken olacak ve sonra kışın olacak. Kış aylarında ise ortalama bir buçuk ile iki ay arasında tutulmaları gerekir.
  10. Sudaki fermantasyon sonucu beyaz kefir oluştuğunda şalgam hazırdır.
  11. Tülbentten şalgam suyuna geçmiş olabilecek bulgur ve kefiri ince bir süzgeçten geçirerek temizleyin.
  12. Süzülen şalgam, havuç ve turp suyunu cam şişelerde buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun.

Adana Usulü şalgam suyu tarifi ilk olarak Ferishtah.com’da yayınlandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın