Adana usulü şalgam suyu tarifi arıyorsanız tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Şalgam suyu için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 kilo siyah havuç
- Yarım kırmızı acı biber
- 1 turp turp veya yarım kırmızı pancar
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Köfte için 1 su bardağı ince bulgur
- 2 diş sarımsak
- 5 litrelik kavanoz
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- su içmeyin
Adana’da şalgam suyu tarifi nasıl yapılır?
- Bulguru temiz gazlı bezin içine koyarak sıkıca bağlayın.
- Öncelikle havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
- Havuçları ikiye bölün ve bir bardak sudan uzun olmasına dikkat ederek ince dilimler halinde kesin.
- Pancarları ince dilimler halinde kesin.
- Kavanozun üçte birini içme suyuyla doldurun.
- Suya kaya tuzu, acı biber, toz şeker, sarımsak ve limon tuzunu ekleyip karıştırın.
- Tülbentle bağladığınız bulguru suya atın ve üzerine doğranmış havuç ve şalgamı ekleyin.
- Kavanozun ağzını kapatın, birkaç günde bir kapağını açın, havayı alın ve tekrar kapatın.
- En az 25 gün boyunca karanlık bir ortamda saklayın. Yazın erken olacak ve sonra kışın olacak. Kış aylarında ise ortalama bir buçuk ile iki ay arasında tutulmaları gerekir.
- Sudaki fermantasyon sonucu beyaz kefir oluştuğunda şalgam hazırdır.
- Tülbentten şalgam suyuna geçmiş olabilecek bulgur ve kefiri ince bir süzgeçten geçirerek temizleyin.
- Süzülen şalgam, havuç ve turp suyunu cam şişelerde buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun.
Adana Usulü şalgam suyu tarifi ilk olarak Ferishtah.com’da yayınlandı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]