Bugün sizlere kebap sofralarının vazgeçilmezi olan soğan salatası tarifi vermek istedim. Aslında sofrada et ve tavuk olsa da ülkemizin bu yörelerinde (Adana’da) soğan olması imkansızdır. Bu tarifi paylaşmadan buradan kalmanız imkansız, hadi tarife geçelim.
Adana Sumak Soğan Salatası tarifine soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölerek başlayalım. Hilal gibi uzun ve ince bir şekilde keselim ve karıştırma kabına alalım.
Maydanozu güzelce yıkayalım gerekirse sirkeli suda beklettikten sonra tekrar yıkayabilirsiniz. Yıkadığımız maydanozu da mümkün olduğu kadar güzelce yıkayalım ve soğanı doğradığımız maydanozu bir karıştırma kabına alalım.
Üzerlerine sumak ve tuzu ekleyip soğanı kırmadan ellerimizle yumuşak hareketlerle karıştıralım. Bu şekilde bozmadan hazırlanışı soğan salatasına servis etmektir..
Hazır soğan salatasını servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı, limon veya nar suyu dökerek kullanıma hazırlayalım.
Adana Usulü Soğan Salatası hazır.
Soğan kokusundan rahatsızsanız, bu kokuyu azaltmak ve mide rahatsızlığı çekenleri bu tattan dolayı caydırmamak için ikinci bir yol olarak soğanları yarım ay şeklinde uzun bir şekilde serpin. Soğanı bir karıştırma kabına alın. Soğanların üzerine tuz serpelim ve elimizle iyice ezerek ovalayalım. Ardından soğanların üzerine su döküp süzelim ve tekrar suyun içinden geçirmelerini ve fazla suyunun süzülmesini sağlayalım. Bu sayede vitamin ve doğal antibiyotik miktarı azalsa da içi rahat olmayanlar için tadından bir şey kaybetmez.
İyice yıkanmış maydanozu doğrayalım ve süzülmüş soğana ekleyelim, tuz ve sumakla karıştırıp üzerine zeytinyağı, limon ve nar ekşisi gezdirerek servis tabağına alalım. Bulabilirseniz limon yerine portakal suyu kullanmanızı tavsiye ederim. Portakal suyu, bir salatanın olağan lezzetini yüz adım alır.. Ve Adana Usulü Soğan Salatası servise hazır.
İki şekilde sunduğum soğan salatası tarifimi deneyeceklere bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]