ekmek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
- eşit derecede doğru
Pekmez sosunu hazırlamak için:
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Yarım su bardağı su
yukarı:
- Bol susam
Ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sıvı malzemeleri başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Fermantasyon için bir kenara bırakın, 30-45 dakika bekleyin.
- Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde şekere bölelim ve tekrar iki eşit parçaya ayıralım ve streçleyip birlikte yuvarlayarak ekmek şeklini verelim.
- Pekmezli suya batırıp oradan susamla dolduralım ve fırın tepsisine alalım.
- 200 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Resimli Simit Tarifi
Smit’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]