adlandırılmış

ekmek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
  • eşit derecede doğru

Pekmez sosunu hazırlamak için:

  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım su bardağı su

yukarı:

  • Bol susam
Ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Sıvı malzemeleri başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Fermantasyon için bir kenara bırakın, 30-45 dakika bekleyin.
  3. Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde şekere bölelim ve tekrar iki eşit parçaya ayıralım ve streçleyip birlikte yuvarlayarak ekmek şeklini verelim.
  4. Pekmezli suya batırıp oradan susamla dolduralım ve fırın tepsisine alalım.
  5. 200 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Resimli Simit Tarifi

Smit’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın