Afyon Büküm Tarifi – Tatlılarım

Lezzetli ve çok lezzetli bir tarif.

Opium Twist tarifi için önce yeşil mercimek haşlanır.

Diğer taraftan tavaya sıvı yağ konur. Kıyma kavrulur, ardından doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.

Pişmiş mercimeklere ilave edilerek karıştırılarak pişirilir, tahta kaşıkla ezildiğinde suyu alınır ve macun kıvamına getirilir. Mercimeğin eti harçta pütürlü olmamalı, bu nedenle harç soğuyunca zaman zaman tahta kaşıkla iyice temizlenmelidir. Mercimek kavanozunun soğutulması gerekiyor, bu yüzden genellikle bir gün önceden hazırlıyorum.

Margarin eritilir. Un, tuz, su ile hamur yoğurun. Dört beze yapılır, birinci bezeler açılıp kenara alınır, ikinci bezeler yuvarlanır, margarin sürülür, ilk açılan hamur yağlanmış bir hamur üzerine kapatılır ve genişletilip içine çekilerek iri bir şekil verilir. hava. Hamurun üçte ikisi yağlanır ve resimlerde görüldüğü gibi katlar arasında yağ kalacak şekilde üçe katlanır.

Dikdörtgen, üç parçadan oluşup aynı şekilde yağlandığı için ve iri hamur hamur un tepsisine yerleştirilip buzdolabının dondurucusuna yerleştirildiği için. Bu arada diğer iki beze için de aynı işlem yapılır. İkinci hamur dondurucuya konulduğunda birinci hamur çıkarılır, hamurun yağı dondurulur ama donmaz.

Hamuru dokuz veya on altı kareye bölün ve her birini hafifçe yuvarlayın. İçine mercimek hamuru konulur, üçe katlanır ve margarin sürülü bir tepsiye iki katlı yüzü aşağı gelecek şekilde yerleştirilir. Çöreklerin küçük olmasını istediğim için onları on altı gruba ayırdım. Bu noktada çok fazla çamur koymamaya ve hamurun kenarlarını karıştırmaya özen gösterilmelidir.

Kurabiyeler tepsiye dizildiğinde margarinle yağlanır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

Opium Bend hazır.

Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın