Ağızda eriyen tuzlu bisküviler

Oral tuzlu bisküvi tarifi malzemeleri

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam

Ağız sulandıran tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırın ve oda sıcaklığında yumuşak bir kapta yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak şekilde kontrollü un ekliyoruz. Hamuru 15 dakika buzdolabına koyun.
  2. Yağlı kağıt seriyoruz ve ikiye böldüğümüz hamurlardan birini yağlı kağıda alıp hamurun üzerine yağlı kağıt koyuyoruz.
  3. Hamuru merdane yardımıyla yuvarlayın. Hamur çok ince olmadığında, parmaklarla kalınlaştığında yuvarlak bir kalıpla (tırtıllı kek kalıbının arka tarafını kullandım) şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun. 😇.

Resimli tuzlu kurabiye tarifi

  • Ağızda
  • tatlı tarifi
  • ayrı düşüyor
  • hamur tarifleri
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tuzlu
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çıtır Susamlı Kurabiye (Bunu Çok Seveceksiniz)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın