Ağlayan Kek – Tatlılarım

Merhabalar sizlere ismi ve tadıyla çok basit bir kek tarifi veriyorum. Bir kez denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacağına inanıyorum.

Tam Uyum İçinde Ağlayan Kek tarifine yumurta ve şekeri mikserle çırparak başlıyoruz. Daha sonra süt, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpıyoruz. Yağlanmış boronumuza bu karışımı döküyoruz. 160 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Fırında pişen kekimiz için çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz: 2 su bardağı süt ve çikolata sosumuzu küçük bir tencerede kaynayana kadar kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Daha sonra altını kapatıp soğuması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

Kekimiz fırından çıkınca bıçak yardımıyla hafif kekler yapıyoruz. İlk sıcak kekimizin üzerine kaşık yardımıyla 1 su bardağı sütü döküp kekiğimizi soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra krem ​​şantiyi hazırlıyoruz. Bir paket krem ​​şantiye iki su bardağı sütü ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Soğuyan kekimizin üzerine krem ​​şantiyi sürüyoruz ve hazırladığımız çikolatalı sosu döküyoruz.

Çikolata sosunun iyice soğuduğundan emin olmalıyız yoksa krem ​​şantiyi eritecektir.

Daha sonra buzdolabına alıp en az 2 saat bekledikten sonra üzerini istediğimiz gibi süsledik.

Ağlayan Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

çok teşekkür ederim ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın