ahududulu tart


Ahududulu tart tarifi malzemeleri

  • 125 gr ghee veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

iç harç için

  • 2 su bardağı çilek veya kiraz
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Ahududulu tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Ahududulu tart (kiraz ile de yapabilirsiniz)

  1. İlk olarak iç harcı hazırlayın, şeker ve çilekleri küçük bir tencereye koyun ve ocağa koyun.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra biraz su ile açılmış nişastayı ilave edin. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç filme sarın ve dondurucuya koyun.
  5. Kalan hamuru yuvarlak kek kalıbına alıp elinizle eşit şekilde yayın. (Kuyunun tüm parçalarını önceden yağlayın).
  6. Üzerine soğuyan harcı dökün ve yayın.
  7. Daha sonra donmuş hamurları rende ile harcın her tarafına yayılacak şekilde rendeleyin.
  8. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  9. İlk ateş söndükten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Ahududulu tart tarifi

  • Ahududu
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Etek karamelli şeker

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın