Mantarlı kavurma tarifi malzemeleri
- Yarım kilo mantar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk ila 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- maydanoz
- Karabiber ve tuz
Mantar kızartması tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Mantarları güzelce yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatala rahatça girecek kadar yumuşaktır.
- Ayrı bir tavada zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin.
- Haşlayıp süzdüğümüz mantarları ve tereyağını fazla kızartmadan ekliyoruz.
- Asıl kavurma işlemi şimdi başlıyor, tuz ve karabiberi ekleyip mantarlar yer yer kızarana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Mantarların rengi arttıkça lezzeti artar. .
- Ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Servise hazır, afiyet olsun. .
Resimli kızarmış mantar tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]