Al-Mantar Sot

Mantarlı kavurma tarifi malzemeleri

  • Yarım kilo mantar
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk ila 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • maydanoz
  • Karabiber ve tuz

Mantar kızartması tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Mantarları güzelce yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatala rahatça girecek kadar yumuşaktır.
  2. Ayrı bir tavada zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin.
  3. Haşlayıp süzdüğümüz mantarları ve tereyağını fazla kızartmadan ekliyoruz.
  4. Asıl kavurma işlemi şimdi başlıyor, tuz ve karabiberi ekleyip mantarlar yer yer kızarana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Mantarların rengi arttıkça lezzeti artar. 😊.
  6. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Servise hazır, afiyet olsun. ☺🌸🍄.

Resimli kızarmış mantar tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın