Alabaş ve Yoğurt Salatası – En Sevdiğim Yemekler

Alabaşları duydunuz mu? Lahana ailesinden iki yılda bir otlayan bir bitkidir. Turp kadar acı değildirler, çocuklar tarafından yenirler. Çiğ veya pişmiş olarak yenirler. Sayfalardan sarma yapılabilir. Yumru eti soyulup tuz, yağ ve limon ile yenebilir. Yiyecek bulabilirsiniz.

Bol lifli olduğu için tok kalmanıza yardımcı olur. C vitamini, fosfor, kalsiyum, magnezyum, folat içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve akciğer kanserine karşı etkilidir. Kan şekerini düzenler. Kalp, karaciğer ve böbrekler için birçok faydası vardır.

Alabaşlar genellikle meze veya salata olarak servis edilir. Zeytinyağlı güveçte de harika oluyor, sarımsaklı yoğurtla da harika oldu. Öncelikle sağlık açısından bu lezzeti tatmanızı tavsiye ederim.

Yoğurtlu Alabaş Salatası tarifi için önce alabaşları soyun ve doğrayın. Sağ elinizle suyu sıkın.

Kırık yoğurtla yaparsanız daha iyi olur. Bir kase sarımsaklı yoğurdun içine biraz tuz döküp rendelenmiş alabaşlarla karıştırıyoruz. Bir parça yoğurt alın, havuçta ihtiyacınız olacak.

Havucu koyuyoruz, zeytinyağında biraz çeviriyoruz ve yumuşatıyoruz. Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Etrafında veya istediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz. Maydanoz yapraklarıyla süslüyoruz.

Yoğurtlu Alabaş Salatası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın