Alinazik Kebap Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Alinazik Kebap tarifine patlıcanları közleyerek başlayalım.

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çatal veya bıçakla delikler açıp tepsiye dizip 200 derecede kızarana kadar 40-45 dakika pişirelim.

Bu sırada patlıcanı ara ara çevirelim ki eşit pişsin, biberleri koyup közleyelim.

Patlıcanlar közlenirken kıymayı tavaya koyalım. Sıvıyı bırakana kadar pişirelim. Suyun yanında bulunan yağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları ekleyip beş dakika kavuralım.

Ardından yeşil biberi ekleyip tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı ekleyip karıştıralım, suyunu ilave edelim, 5 dakika pişirelim, ocağı kapatalım ve kıymamız hazır.

Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup güzelce doğrayalım, tavaya sıvı yağ ekleyip patlıcanları 10 dakika kadar pişirelim bu arada tuzunu da ekleyelim.

Patlıcanı ocaktan alın. Sarımsakları yoğurda koyun ve tuz ekleyin. Soğuduktan sonra yoğurdu patlıcanla karıştırın.

Servis tabağına patlıcan ve yoğurdu koyalım, etleri alta koyalım, yan tarafına kızarmış biberleri koyup servis edelim.

Nefis Alinazik Kebabı hazır. 😋 Yemeğinizin tadını çıkarın🍛🍽

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın