Alinazik benim en sevdiğim kebap çeşitlerinden… Közlenmiş patlıcan kıyılmış ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıldığında etle yapılan, dilerseniz benim yaptığım gibi kızarmış, dilerseniz üzerine kebap yapılan çeşitleri var! Ama orijinal “Ali Nazik” için Izgara yaptığınız ete domates çeşitleri, yeşil biber ve salça eklenerek yapılmaz.. 😍💕 Karabiber ve kırmızı biber baharat olarak eklenir. Yapılışı gerçekten faydalı, göze hoş, tadı da nefis diyebilirim.
Alinazik’in başında 4 adet orta boy patlıcanı önce közleyip kızartıyoruz.
Biraz su ve sütle sulandırılmış 1 su bardağı yoğurdu açtıktan sonra 1 diş sarımsağı ve tuzu ezip yoğurda ekliyoruz.
Közlenmiş patlıcanları bir yemek kaşığı tereyağında çevirerek soğumasını bekliyoruz.
Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Devam etmek; 500 gr kuşbaşı (tercihen kuzu eti) yağda kızartıyoruz.
Son olarak karabiber, tuz ve kırmızı biber serpip ocağı kapatıyoruz.
Patlıcan üzerine servis yapıyoruz.
Orijinal Alinazik hazır.
Harika!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]