Alman Pastası Bölümü (Berliner) Tarifi, Alman Pastası Bölümü (Berliner) Nasıl Yapılır?
Hamuru için süt, toz şeker ve mayayı iyice karıştırın ve tereyağı dışındaki malzemeleri ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla hamuru toplamaya başlarsanız ve unu sistematik olarak eklerseniz her zaman en iyi sonucu alırsınız. En son tereyağını ekleyip tekrar yoğurun ve bir saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan limonlu bezeler yapın, üzerini örtün, tepsi mayası için yarım saat bekletin ve 170-175 derece ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişir, sonlara doğru sıcaklığı 150’ye düşürmeniz gerekebilir.
Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tavada karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Çok kalın olmamalı, yumuşak krem olmalıdır. Biraz soğuyunca çırpma teli ile çırpılmış kremayı ekleyin. Kremayı streç film ile kaplarsanız, krema soğurken yüzeyine dokunursanız kremanız zarar görmez.
Ekmek soğuyunca tırtıklı bir bıçakla ortadan ikiye kesin ve kremayı krema sıkma torbası veya kaşıkla ortasına yayın. Taze bir tat verdiği için çilek koydum, muz da güzel.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Alman Pastasının (Berliner) bir kısmı hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]