Alman turtası elmalı puding


Alman Elmalı Puding Tarifi Malzemeler

  • 1 kilo tatlı pişmiş elma (ekşi elmalı keki çok ekşi yapar)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru hazırlamak için

  • 1 yumurta
  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (200 ml ölçü kabı)
  • 1 çay kaşığı şeker

krema için

  • 400 ml krema
  • 200 ml) süt
  • 1 paket hazır vanilyalı puding (küçük paket)
  • 1 çay bardağı şeker (pudinginiz tatlıysa şeker eklemeyin. Almanya’da puding şekersizdir)

üzerine

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Elma kararmasın diye

  • yarım limon suyu

Taban üzerine döküm için

  • 100 gr badem filetosu

Alman elmalı turta pudingi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle hamur için malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyin, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir, yumuşak kurabiye hamuru gibi bir kıvamı var, hamuru hazırlayın.
  2. Yağlanmış kelepçeli kalıba 24 cm çapında ortasından başlayarak elinizle eşit şekilde açarak yayın.
  3. Kenarlardan 1 cm yukarı çıkın ve tabana bir çatal sokun.
  4. Tüm puding malzemelerini bir kapta çırpın.
  5. Tam kıvama gelene kadar karıştırın ve pişirin. Sıvı bir kıvamı var, eğer kıvamı koyu olursa biraz sütle açıp açabilirsiniz (hindi pudingi hakkında bilgim yok yani kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz).
  6. Pudingin soğumaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
  7. Elmayı soyun, temizleyin ve küpler halinde kesin.
  8. Kararmaması için üzerine biraz limon sıkın, ardından elmaların içine bir çay kaşığı şeker ve tarçın dökün ve karıştırın.
  9. Bademleri kontrollü orta ısıda kavurun dikkatli olun bademler hemen yanabilir.
  10. Şimdi bademlerin yarısını hamurun üzerine dökün, elmalar sulanırsa hamur ıslanmaz, yumuşamaz.
  11. Sonra elmaları dökün, iyice yuvarlayın ve dün boşluk kalmayacak şekilde düzleştirin.
  12. Daha sonra soğuyan muhallebiyi dökün ve eşit şekilde dağıtın.
  13. Kalan bademleri üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece ters çevrilmiş fırında 40-45 dakika pişirin.
  14. Pişmiş keki önce oda sıcaklığına soğutun.
  15. Sonra bir gece buzdolabına koyun, bütün gece beklemesi gereken bir kek.
  16. Daha sonra keki kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökün ve servis yapın. Afiyet olsun.

Alman elmalı puding tarifi

  • Almanca
  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • hamur işleri
  • tutarlılık
  • kek tarifleri
  • Turta
  • tatlılar
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Metabolizmayı uyaran çay

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın