Keten Tohumu ve Amasya Cevizli Tarifi Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1/2 (yarım) paket instant maya
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı kırılmış ceviz
- 4-5 su bardağı un
yukarı:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Keten Tohumu Ve Amasya Fındığı Tarifi Nasıl Yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile çırpın.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamur tabanının dibine biraz un serpin ve hamuru kaseye aktarın.
- Biraz un serpin, kabı poşete koyun, üzerini kapatın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Ekşi mayadan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizerek bezeyi hazırlayın.
- Bir kapta sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp bezelerin üzerine fırça ile sürün.
- 180 derece alt/üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Beyler tercih etmeyenler içine peynir de koyabilirler. Her zaman lezzet dolu .
Afiyet olsun .
Resimli Amasya Keten Tohumlu ve Cevizli Ekmek Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]