Amerikan Salatası (Olivier Salatası) – En Sevdiğim Yemekler

Rus salatası mı Amerikan salatası mı? Öncelikle bu güzel salatanın sofralarımızdaki tarihine bir göz atalım.

Rus salatası, 1860’larda Moskova’daki Hermitage’de bir restorana sahip olan Fransız şef Lucien Olivier tarafından yaratıldı. Buluşunun sırrını ölümüne kadar sakladı. Ölümünden sonra yayılmaya başladı. Birçok ülkede Olivier salatası olarak bilinir. 1917 Ekim Devrimi’nden sonra şehre gelen Beyaz Rusların açtığı restoranlar sayesinde İstanbul’da yayılmaya başladı. Komünizm tehdidi nedeniyle restoran menülerinde isim değiştirildi. O dönemde ideolojik nedenlerle Rus salatasının adı Amerikan salatası olarak değiştirilmiştir.

Aksi takdirde, eğer Russa, Amerikan salatası değildir. Dilerseniz salam ekleyip haşlanmış yumurta ile süsleyebilirsiniz.

Et yemekleri, sandviç ve soğuk çeşni olarak popülerdir. Fazla mayonez ihtiyacı olmayanlar yoğurt ekleyebilir.

Birkaç gün önce yaptığım mayonezi kullandım. Her şey ev yapımıydı.

Havuçların dışını soyun ve patatesleri iyice yıkayın. Kabukluları suyu çekmemeleri için haşlayın. Bezelyeleri buzluktan çıkarıp haşladım. Bir havuç pişirdim. Haşlanmış sebzeleri buzdolabında biraz soğutabilir, keserken düşmeden doğrayabilirsiniz. Sebzeleri küpler halinde kesin.

Kızarmış kornişonları tuzunu çıkarmak için bir süre suda bekletin ve küçük parçalar halinde kesin. Pişmiş sebzeleri soğumaya bırakın veya mayonez alın. Her şeyi mayonezle karıştırın.

Amerikan salatası (Olivier Salatası) hazır.

Herşey gönlünce olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın